V pondělí 25. ledna se Anička K. a Nela R. zúčastnily okresního kola Olympiády českého jazyka, neboť jako dvě nejlepší ze školního kola postoupily dále. Okresní kolo se konalo (stejně jako kolo školní) v on-line prostředí Google Meet. Oběma dívkám patří velká gratulace!

Nela se umístila na 4. místě s 38 body, od prvního místa ji dělily jen tři body! Anička se umístila na 9. místě s 34 body.

Rozhoduje každý bod, i tak by se dal shrnout výsledek olympiády. Je vidět, že obě dívky byly výborně připravené a obstát v konkurenci třiceti tří dalších žáků, jim nečiní problémy. A jak probíhalo okresní kolo pohledem obou dívek?

Nela: „Když jsem vstoupila do virtuální místnosti, uvědomila jsem si, jak jsem nervózní. Zajímavé, že do té doby jsem nebyla. Asi hodinu jsme čekali, než se všichni připojí, strašně jsem se nudila. Trpělivost není zrovna moje silná stránka… Nakonec jsem se ale dočkala. Organizátorka nám poslala test a my se pustili do práce. Úkoly mě už nezaskočily tolik jako ty ze školního kola, asi protože jsem už podobné viděla. Test jsem vyplnila poměrně rychle. Samozřejmě jsem se u některých úkolů zasekla, ale většinou nebyly moc těžké. Konečně došlo na slohové cvičení. Na to jsem se těšila. Téma znělo ,,Na co nikdy nezapomenu“ – to se psalo samo, jelikož můj život je plný nezapomenutelných zážitků, takže jsem se jedním inspirovala. Celkově to byla zajímavá zkušenost a moc jsem si to užila.“

 

Anička: „25. ledna jsem se skrze Google Meet zúčastnila okresního kola olympiády z českého jazyka. Mluvnická část nebyla vůbec jednoduchá, ale sloh mi, jak se říká, sednul. Téma „Na tohle nechci zapomenout“ bylo dle mého názoru otevřené a dalo se na něj mnoho vymyslet. Celkově jsem se svým výkonem spokojena a doufám, že se v budoucnu dostanu ještě dále než do okresního kola.“