V pátek 13. prosince se i přes nepříznivé datum (nešťastný pátek 13.!) odvážní žáčci 7. – 9. ročníku vydali do Brna do multikulturního centra v Kounicově ulici rozšířit a procvičit si anglickou slovní zásobu jinak než ve vyučování. Studenti středních škol nám poutavou formou předvedli tradiční milostný příběh Romea a Julie od Williama Shakespeara. A i když herci nebyli profesionálové, jejich výkony byly výborné. Naši žáci si nenásilně zopakovali už známé anglické pojmy a něco nového se za asi hodinu trvající představení naučili. Je jasné, že všichni neporozuměli každému slovu, ale gesta a mimika jim v pochopení obsahu hry napomohla.

Po představení jsme pak měli asi hodinu čas na návštěvu vánočních trhů na náměstí Svobody, kde si někteří dokoupili poslední vánoční dárečky a všichni jsme se mohli pokochat krásou a sváteční atmosférou nebo si dopřát něco dobrého na zahřátí.

Jana Kračmarová

A jaký mělo představení úspěch?
Anglické divadlo bylo hezké. Při představení jsem se i zasmála. Moc se mi také líbilo náměstí a trhy.

Lucka P.

Bylo to moc hezké, bavilo mě to. Líbilo se mi, jak jsem si to pro sebe překládala.

Ester

Byl to hezky propracovaný příběh, moc se mi to líbilo, super zážitek.

Šimon M.

Celkem dobře jsem rozuměla, měli to pěkně zahrané. Na trzích to bylo pěkně vyzdobené, byla tam spousta krásných obchůdků. Příště bych jela zase.

Bára Š.

Líbilo se mi představení a kostýmy. Líbil se mi celý pátek.

Aneta K.