Ve dnech 9. a 16. března do naší školy zavítala návštěva z Kanady – učitelka anglického jazyka Angela. Výuku angličtiny s rodilou mluvčí si mohly vyzkoušet všechny děti II. stupně, každá třída v jedné vyučovací hodině. V hodinách se všichni dověděli, kde Angela žije a odkud pochází její rodina, povídali si o zemích, kde lidé mluví anglicky, poznávali vlajky států. V některých třídách si zkusili kvíz, aby zjistili, co si v hodině stihli zapamatovat. Také si zahráli hry, při kterých si zopakovali slovní zásobu a procvičili svoji rychlou reakci na jednoduché otázky. Největším přínosem pro děti jistě bylo to, že mohli otestovat, jaké znalosti z anglického jazyka mají a jestli dokáží s rodilou mluvčí komunikovat (někteří možná poprvé). Z hodnocení dětí vyplývá, že toto setkání bylo pro všechny přínosné a určitě pro ně bude motivací do dalšího studia.
Některé názory dětí:

Moc se mně to líbilo, hlavně hry. Angela je moc zábavná paní. Jelikož moc neumím angličtinu, tak jsem věděla jen něco.

Lucka Hrbáčková, 6. B

Bavili jsme se a hráli hry, na konci jsme jí řekli, ať zkusí říct řeřicha a září (moc jí to nešlo). Angela byla vtipná a pořad se smála.

Zuzka Floriánová, 6. B

Byla velmi zábavná a díky ní mám chuť jet do Kanady nebo na Barbados. Angela mi přišla sympatická a milá.

Terka Loucká, 7. B

S Angelou je sranda, protože ona neumí česky, ale umí anglicky a my jí občas nerozuměli. Je moc příjemná a strašně sympatická.

Lili Nedbalová, 7. B

Angličtina byla v pohodě, naučil jsem se nové věci a rozuměl jsem tomu.

Tomáš Řihánek, 7. C

Líbilo se mi to, hráli jsme hodně her, možná až moc. Rád bych si to zopakoval.

Matěj Bilík, 8. B

Určitě bylo dobré si angličtinu vyzkoušet i s někým jiným než s učiteli a zvlášť s rodilým mluvčím.

Vašek Růžička, 8. A

Celá hodina byla vážně zábavná a zajímavá. Já jí teda moc nerozuměla, ale to nebylo tím, že by nemluvila srozumitelně, já jen neumím slovíčka a měla bych se začít asi učit. Velice se mi to líbilo!

Kristýna Křížová, 9. B

Hodina se my fakt líbila. Čekal jsem, že jí nebudu vůbec rozumět, ale rozuměl jsem jí každý slovo.

Lukáš Strouhal, 9. B

Program se mi velmi líbil. Rodilá mluvčí Angela z Kanady byla milá a vtipná. Hráli jsme tři hry, abychom se rozpovídali. Bylo to velmi zábavné, dokonce i kluci se dobře zapojili. Šlo nám to.

Adéla Klapalová, 9. A