Dobrodružná cesta přírodou začala ve čtvrtek 23. června v 17.00 ve škole. Spaní ve škole nebylo pro děti novinkou, proto příprava pelíšků proběhla rychle a bez problémů.

Seznámení s programem a pravidly proběhlo na školním dvoře při hromadném nástupu. Děti se dozvěděly, že je čeká dobrodružná cesta přírodou, ale zůstal jim utajen cíl cesty, který odkrývaly postupně během putování. Podél řeky Jihlavy jsme došli na louku pod Kumánem. Tady se výprava rozdělila na 7 skupin. Soutěžili ve skládání obrázku. Ne všem se podařilo v trávě jednotlivé dílky najít a obrázek složit. Pak už byl čas na zasloužený piknik. Posilněni a odpočati jsme pokračovali kolem hájovny na Rénu a zpět do školy. Po druhé večeři a osobní hygieně přišel čas i na pohádky. Usínání bylo těžké a dlouhé.

 Noc utekla a ranní ptáčata už se těšila na snídani. Tu pro děti připravily paní kuchařky ze školní jídelny. Páteční dopoledne zaměřené na další zkoumání přírody, strávily děti v parku na Réně. Naučný a zábavný program probíhal pod dohledem pracovníků SVČ. Plní zážitků jsme se po dvou denním putování přírodou rozloučili na školním dvoře.