V pátek 21. května se žáci 4. – 6. třídy vydali do Brna. Cílem naší cesty bylo zjistit, jak dobří jsme angličtináři. Navštívili jsme interaktivní představení v anglickém jazyce Mary Poppins. Děti se seznámily s kouzelnicí Mary, která dokázala vymyslet ty nejbáječnější dětské hry a všechny vtáhla do opravdového dobrodružství. Společně s Mary si zasoutěžily a naučily se nové anglické písničky.

M. Šiplová a J. Kračmarová

Názory dětí na představení:

Divadlo bylo v Brně. Čekali jsme, až to začne. A už zhasla světla a před námi to nádherně svítilo, nedá se to popsat, ale prostě to bylo nádherný!!!!! Pod takovou plachtou byla ta paní Mary Poppins. Byla trošku jako čarodějnice…

Tak od začátku – jedna holka měla narozeniny a pořádala oslavu, jenže na tu oslavu nemohli přijít její rodiče, protože byli v práci a tak z toho byla strašně smutná….

Najednou zazvonil zvonek, ona šla otevřít a byla celá bez sebe, protože si myslela, že jsou to její rodiče. Ale byla to Mary Poppins s jejím přítelem Henrym a chtěli ji rozveselit. A na její oslavu přišli i její přátelé, ale ona byla pořád smutná.

A pak to začalo – dělala se výzdoba na oslavu a vždy si nějakou řadu z diváků zavolali a hráli s nimi nějakou hru.

Bylo to super, bavilo nás to, opravdu se jim to moc povedlo. Ze všeho nejvíce mě bavilo hrát s nimi hry a zpívat. Sice to trvalo jen asi hodinu, zato to bylo moc pěkné …

Katka Němcová, 5. třída