Ve čtvrtek 6.5. se sešla 4.a 5. třída před školou, aby se společně odebrali na ZŠ Na Brněnce, kde je čekalo utkání ve vybíjené PreventanCup. Těšili jsme se na dopoledne strávené na čerstvém vzduchu, protože nešli pouze hráči, ale i ostatní žáci jako fandící. Počasí nám  bohužel nepřálo. Cestou tam lilo jako z konve, takže jsme dorazili docela mokří. Na chuti ke hře nám to však neubralo.

Soutěž probíhala ve dvou kategoriích – dívčí a otevřená. Děvčata hrála v tělocvičně ZŠ. Proti nim nastoupila další 4 družstva – Oslavany, Ořechov, Neslovice a Brněnka.  Holky se snažily, ale k vítězství jim to nestačilo. Skončily na krásném 4.místě.

V kategorii otevřené hráli chlapci spolu s děvčaty a to v tělocvičně gymnázia. Proti sobě se utkalo 7 družstev, protože v této kategorii nastoupila i škola ze Zbýšova a Němčic. Právě němčičtí soupeři se nám stali osudnými, protože vítězství nad nimi nás mohlo posunout do finále. Zprvu naši hráči suveréně vedli, ale jak se říká, první vyhrání z kapsy vyhání,  druhý poločas se nepovedl a finále nám uteklo. Odnesli jsme si diplom za 4. místo a všichni zúčastnění hráči dostali magnetky s logem PreventanCup.

K. Vacková