Ve čtvrtek 24. května se žáci 8. a 9. tříd vydali do Brna, aby shlédli divadelní představení v anglickém jazyce. Hudební komedie The Sweet Sixties vyprávěla o úskalích prvních lásek a dospívání v americkém maloměstě 60. let dvacátého století. Herci byli žáci střední školy z Ostravy. I když to nebyli skuteční profesionálové, jejich výkony byly excelentní. Všichni jsme zvládli porozumět anglickému textu a zároveň jsme se velmi dobře pobavili.

Součástí návštěvy Brna byla také prohlídka historického centra města. Společně jsme poznávali nejvýznamnější památky a žáci také plnili úkoly.

J. Kračmarová, Z. Adamová

Názory žáků

Anglické představení se mi moc líbilo – název, scénář i celý děj. Bylo to opravdu skvělé! Nejlepší byl
kluk v  jedné z vedlejších rolí „hippík“. O Brně jsem zjistila nové věci, které jsem nevěděla. Jsem taky moc ráda, že jsme jeli vlakem, bylo to pohodlnější než autobusem.

Bára Šicová

Divadlo byla velká zábava, zvlášť když na mě jeden kluk z představení dělal „ksichty“. Ostatní věci byly taky fajn, mohli bychom tam jezdit častěji.

Marcela Voborná

Na exkurzi mě nejvíc bavilo, když jsme chodili po Brně. V divadle mě zaujali ti, co v něm hráli. Muselo to být těžké.

Iveta Husárová

Představení bylo super, zasmál jsem se, byla to sranda. Užil jsem si i rozchod po Brně. Takhle by to mohlo být každý týden.

Jarek Miko