20. 4. 2012 proběhlo okrskové kolo v minifotbalu hochů, kterého se zúčastnila 4 družstva. Pořádající ZŠ TGM v Ivančicích, GJB v Ivančicích, ZŠ Ořechov a naše škola. Původně se mělo hrát na hřišti TJ Slovan, ale protože byla na ploše čerstvě zasetá tráva, muselo se hrát na ZŠ TGM na Brněnce. Hřiště bylo po předchozím lijáku ráno hodně mokré a kluzké. První dva zápasy byly obtížné a mnohdy vypadaly jako groteska, protože mokrý umělý povrch byl tak kluzký, že připomínal spíše ledovou skluzavku. Později už plocha oschla a mohl se hrát fotbal.

Naše čtveřice hráčů – fotbalistů – ve složení David Huczman (9. A), Honza Studnička (9. B), Dan Krystýnek (8. B) a Honza Halada (8. A) s brankářem Laďou Dočkalem (9. A) neměla přemožitele. Výborně hráli i ostatní hráči
z 9. B – Lukáš Mikulášek, Patrik Stodůlka, Jirka Drápal, Pavel VlčekPetr Honiš. Neztratili se ani
nováčci – žáci 6. B třídy – Tomáš FruihvirtŠtěpán Raisingl. Vždyť kopaná není sportem jednotlivců, ale mužstvo může být úspěšné pouze tehdy, když dobře hraje celý kolektiv.  A tak všichni viděli, jak se hraje kopaná na Růžovce. Naši fotbalisté obsadili 1.  místo a postupují do okresního kola, které se koná 27. 4. v Želešicích. Všem hráčům děkujeme za pěknou reprezentaci školy a držíme jim pěsti do dalších kol.

Dana Kuczmanová