19. – 20. září 2011

V pondělí 19. září v osm hodin ráno, pátá třída i se svou třídní učitelkou, odjela na svůj první adaptační pobyt. Cesta trvala přibližně 40 minut. Jeli jsme do Jedova u Náměště nad Oslavou. Ubytovali jsme se dřevěné budově, která vypadala jako z pohádky. Po příjezdu nás přivítal tým instruktorů ze SVČ, který měl pro děti připravený dvoudenní program.

Herní plán začal seznamovací aktivitou, ve které žáci vytvořili dvojice a zjišťovali o sobě navzájem informace. Po deseti minutách následovala prezentace před ostatními spolužáky. Děti zaujala hra, ve které měly posílat minci pod stolem a ostatní hádali, kdo ji má. Následovaly venkovní aktivity, kde se děti mohly vydovádět. Celá třída i s třídní učitelkou si zahrála přehazovanou, při které se všichni zahřáli. Od pondělního rána do úterý byly pro děti připraveny různé hry, jedna zajímavější než druhá. Současně se všichni snažili spolupracovat, bavit se a komunikovat.

Počasí se nám moc nevydařilo, za to jsme všichni poznali nové spolužáky, kteří k nám v pátém ročníku nastoupili. Den utekl jako voda. Před spaním jsme si promítli zábavný film a byl čas jít spát. Děti respektovaly pravidla a noční klid. Nadešel čas posledního jídla, za které moc děkujeme. Museli jsme se sbalit a vydat na zpáteční cestu do Ivančic.

Děkujeme instruktorům ze SVČ, kteří pro nás připravili rozmanitý program. Výlet jsme si naplno užili a těšíme se na další.

V. Homolková a žáci 5. třídy