V pondělí 22. května 2023 se konal 25. ročník Memoriálu Jaromíra Růžičky. Jedná se atletický trojboj, složený z hodu kriketovým míčkem, skoku dalekého a běhu na 60 metrů. Soutěž je rozdělena do kategorií předškoláci, přípravka, nejmladší, mladší a starší žáci a žákyně. V téměř všech skupinách měla naše škola své zastoupení.

Závodům přálo počasí, a tak byla účast veliká. Po zaregistrování a přidělení závodního čísla se žáci rozcvičili a měli možnost si vyzkoušet všechna stanoviště. Po zahájení a udělení základních instrukcí a pokynů se závodníci rozešli na jednotlivá sportoviště. Děvčata začínala během na 60 metrů, chlapci skokem dalekým. Po počáteční nervozitě už si potom všichni závody užívali a podávali pěkné sportovní výkony. Navzájem se povzbuzovali a snažili se zlepšovat.

Bohužel, když už se závody chýlily pomalu ke konci, přišla bouřka, kterou po krátkém zklidnění následovala další. Prudký déšť znemožnil pokračování závodu. Někteří závodníci ještě vyčkávali, co se bude dít, někteří nakonec odešli. Stačilo už jen dokončit skok daleký u starších dívek a nejmladších chlapců. Nedalo se nic dělat, a tak zaměstnanci SVČ k jednotlivým výkonům přiřadili body z atletických tabulek a určili konečné pořadí. Vyhlášení vítězů se tentokrát na stadionu nekonalo. Ale mladí závodníci nebyli o nic ošizeni. Zasloužené ceny a diplomy si převzali z rukou členů Atletického klubu Ivančice přímo ve škole.    

Žáci naší školy byli velmi úspěšní. Zlato vybojovala Katka K. ze 3. třídy, Samuel S. ze 7. A, stříbro Denis J. ze 2. třídy, bronz Matyáš K. ze 2. třídy, Anička J. ze 3. třídy a Terka P. z 6. A. Někteří chlapci školy soutěžili v dresu házené, i těm se podařilo vystoupit na stupně vítězů. Konkrétně Honzovi O. z 8. třídy a Lukáši U. ze 6. B, oba se umístili na 2. příčce v jiné kategorii. Ostatní žáci medaile sice nezískali, ale za odměnu obdrželi pochvalu a sladkou drobnost.

Všem zúčastněným žákům děkuji za velmi pěkné sportovní výkony a bojovnost, se kterou k závodům přistoupili.

J. Tesáčková