V pátek 15. prosince uspořádala naše škola jednodenní zájezd do hlavního města Rakouska – do předvánoční Vídně. Ráno jsme se setkali na autobusovém nádraží a o půl osmé jsme se vydali na cestu. Po krátké přestávce v Mikulově jsme opustili hranice naší republiky a kolem desáté hodiny jsme dojeli k zámku Schӧnbrunn. Zde jsme si prohlédli zámecký park s Glorietou a navštívili první vánoční trh. Poté jsme nasedli opět do autobusu, který nás převezl přímo do centra Vídně. Naše procházka začala na Karlově náměstí, pokračovali jsme kolem Státní opery, centrem města přes pěší zónu Na Příkopech, k Parlamentu a komplexu Hofburg, k domu Sv. Štěpána a náš výlet jsme zakončili návštěvou největšího vánočního trhu ve městě na Radničním náměstí. Zde jsme ochutnali různé vánoční dobroty jako punč, jablka v marcipánu, ovoce v čokoládě, pečené kaštany a nakoupili drobné dárečky. Počasí nám celý den přálo, sluníčko svítilo a myslím, že jsme si výlet všichni užili.

Ráda bych poděkovala všem dětem za vzorné chování během zájezdu, kolegům za pomoc při organizaci zájezdu a těším se příští rok na další dobrodružnou výpravu.

D. Špidlíková, učitelka NJ

Názory žáků:

Jelikož jsme z naší třídy jeli do Vídně jen tři, velice jsme si to užili. Se Samem a Markem jsme prošli různé vánoční trhy, na kterých jsme ochutnali různé pochutiny, ale i nasáli vánoční atmosféru. Myslím, že to bylo pěkné zakončení roku 2017. Děkuji za super zážitky a pěkné vzpomínky.

Eliška Chaloupková, 9. A

Bylo krásné počasí, tak jsme viděli i Alpy. Ze zámku Schönbrunn jsme měli výhled daleko do Vídně. Prošli jsme část Vídně a dozvěděli se zajímavosti a historii. Hlavní trhy jsou krásně osvětlené. Prodávají tam různé věci, ale punč byl nejlepší. Koupili jsme si k němu i hrneček. Výlet byl skvělý, moc jsem si to užila. Těším se, až tam pojedu příští rok.    

Simča Nešpůrková, 7. A

Ve Vídni to bylo nádherné. Několikrát jsme potkali kočáry s koňmi. Trhy byly krásné plné vánoční nálady.

Terka Loucká, 7. B

Ve Vídni se mi líbilo komentování od pana průvodce. A taky se mi líbily všechny trhy.

Honza Houser, 7. C

Moc se mi to líbilo, chtěla bych tam jet ještě. A i ty túry se daly. 

  Denisa Hrazdírová, 7. A

Bylo tam hezky. Hrozně mě bolely nohy, udělali jsme zhruba 26 000 kroků. Nejvíc se mi líbilo, jak byly ozdobené stromečky.       

Štěpán Hrbáček, 7. A