V pátek 2. června v parku Réna proběhl dětský den, který si připravili žáci devátých tříd pro své mladší spolužáky. Nachystali si dopoledne plné šmoulích soutěží, her a zábavy. Ke svým úkolům přistoupili opravdu zodpovědně a vše potřebné si pro své stanoviště pečlivě připravili.

Mladší děti si tak mohly například vyzkoušet poznávat u Mlsouna kuchyňské koření podle vůně i vzhledu, přišívat Šmoulince na její šatky knoflíky a navlékat jí korále, s Farmářem si povídaly o lese, se Silákem si zacvičily a s Malířem namalovaly obrázky. Aby to nebylo tak jednoduché, tak je na soutěžní trase neustále překvapoval a nečekaně na ně útočil zákeřný Gargamel a schválně jim ničil jejich splněné úkoly. Během krátké doby si děti na ničitele Gargamela počkaly a po ukončení soutěží jej s pořádným křikem prohnaly po lese.

Starší děti z druhého stupně si také přišly na své. Na pódiu u letní restaurace pro ně byly připraveny různé veselé soutěže a tanečky. Zařádily si na šmoulí diskotéce  a občerstvily se v místním bufetu. Vše se opravdu nadmíru vydařilo, neboť nám přálo i počasí. Děti odcházely spokojené, vytančené a občerstvené zpátky domů.

Kateřina Novotná, Michaela Lenertová

Foto

Video