Zájemci z naší školy ze zúčastnili akce Týden programování s Bobříkem. Spolu s dalšími 8665 žáky základních škol a studenty středních škol tak reprezentovali Českou republiku v evropské aktivitě CodeWeek (http://codeweek.eu/). Projekt CodeWeek si klade za cíl popularizovat programování a vychovávat tak nové pracovníky v ICT, kteří budou schopni nabídnout občanům Evropské unie nové služby. Organizátorem je Evropská komise. V následujícím videu si můžete prohlédnout projev komisařky Neelie Kroes

Další podrobnosti naleznete zde http://codeweek.eu/

Z naší školy se do práce zapojilo několik žáků. Nejlepšího výsledku dosáhl Dan Sedláček z 9. B

Dan o soutěži napsal

Nedávno jsem se ve škole dozvěděl o soutěži Týden programování s Bobříkem. Jelikož mě informatika baví, tak jsem se rozhodl, že se do soutěže zapojím. Soutěžní otázky začínaly na jednoduché úrovni, ta se však počtem otázek zvyšovala. V soutěži bylo celkem patnáct otázek, které byly vyhrazeny časovým limitem čtyřiceti minut. Tak tak jsem odpověděl na poslední otázku a soutěž byla u konce. Určitě to byla zajímavá zkušenost a myslím si, že šlo hlavně o logiku.

Milí žáci, děkuji vám za projevenou aktivitu při zpracovávání tohoto testu. Věřím, že jste v sobě našli skryté schopnosti a uvědomili si, že informatika a programování není jen o číslech, ale že cool práce.

Mgr. Pavel Procházka