V úterý 14.2 nás čekalo zajímavé zpestření dne a výuky zeměpisu. Vydali jsme se do kina Réna, kde na nás čekali dva cestovatelé a jejich film a fotografie doplněné zasvěceným komentářem. Použiji jejich vlastní slova, kterými nás na Nový Zéland lákali. Nový Zéland nabízí scenérie, které bychom jinak hledali v desítce různých zemí. Od krásných písečných pláží, přes aktivní sopky, gejzíry a bublající bahno až po nádherné hory, majestátní ledovce a tajemné fjordy. To vše máte možnost s námi navštívit v rámci našeho programu a ocitnout se alespoň na chvíli v úžasné krajině Pána prstenů.“

Nutno podotknout, že tato slova nelhala. Okamžitě, jak jsme zasedli, rozezněly se tóny místní hudby a postupně nás spolu s barvitými snímky vtáhly na druhý konec zeměkoule. Dozvěděli jsme se spoustu nových věcí, zopakovali si, co jsme se ve škole o této zemi učili, seznámili jsme se s úchvatnou přírodou, domorodci, moderními městy, ale také třeba adrenalinovými sporty. Spousta z nás odcházela s tím, že „se tam rozhodně někdy musí podívat“. A co ještě zaznělo?

  • „Promítání se mi líbilo, bylo to poučné, zajímavé, no prostě úžasné“ (Jana Kovačíková, 8. B)
  • „Bylo to pěkné, hezké fotky a videa byla krásně udělaná“ (Pepa Žaloudek, 8. B)
  • „Líbilo se mi to strašně moc a těším se, až nám přijedou ukázat další promítání o Austrálii. Těším se.“ (Verča Haráková, 8. B)
  • „Bylo to super, moc se mi to líbilo a doufám, že něco podobného ještě někdy uvidím.(Kuba Bogáň, 8. B)
  • „Byl to velmi poučný film, který se mně líbil a už se těším na další“ (Sabča Ryšavá, 8. B)

Toto jsou některá slova dětí, která nejenže zazněla, ale naši žáci byli tak nadšeni, že se je rozhodli tvůrcům programu napsat i na jejich webové stránky. Kdo by chtěl udělat něco podobného, nebo se vrátit ke krásným fotkám, může tak učinit pomocí www.svetkolemnas.com Přijde Vám zvláštní, jak se všechny reakce shodují? Odpověď je jednoduchá. Cestovatelé při přednášce odvedli vynikající práci a my jsme si to zkrátka a dobře všichni užili.

Lenka Psotová

Malá ochutnávka z výukového programu

Zdroj: http://www.svetkolemnas.com